Jobbig mentalträning för Zac

Idag på eftermiddagen fick Zac gå på en lång löspromenad tillsammans med Tengil och Prim, med sina ägare Mia och Anna. Detta blev ett långt två timmars mentalt träningspass för Zac. Han blev fruktansvärt intresserad av Prim (som måste vara nära löpet) och den första halvtimmen satt han nästan som klistrad mot Prims rumpa och pumpade för kung och fosterland. Alla var på honom med korrigeringar; Jag, Mia, Anna och även Tengil. Jag måste säga att Tengils korrigeringar satt bäst för Zac slutade omedelbart när Tengil bet till honom och/eller slängde ner honom. Prim brydde sig inte så mycket förrän i slutet av promenaden – då hade hon tröttnat rejält på Zac!
 
En av de väldigt många gånger Zac besteg Prim och pumpade för glatta livet
 
En av de väldigt många gånger Tengil slängde ner Zac för att han besteg Prim
 
Ungefär 98% av alla gånger Zac försökte något med Prim så kom Tengil rusande och bet till honom så vi tvåbenta behövde inte lägga oss i så mycket, det var mer om Prim (och därmed Zac) var inom räckhåll som vi korrigerade honom. Zac fattade vinken till slut och slutade att ge sig på Prim hela tiden, men han slutade inte helt. När de var tillräckligt nära varandra så försökte han nästan alltid, varpå han genast blev korrigerad av någon utav oss.
 
Han har små bitsår överallt och i vanliga fall skulle jag tycka lite synd om honom men han förtjänade vart enda litet sår som han fått av Tengil! Men Tengil gav mest tjuvnyp på halsen, i ljumsken eller på rumpan men Zac fick några blodsår här och där. Fast dessa har säkert inte enbart kommit från Tengil, några kommer nog från Prim också. På vägen hem var Zac så sjukt (mentalt) trött efter alla korrigeringar, om att han inte fick våldta Prim, att han sov i bilen hela vägen hem och ytterligare någon timme hemma. Denna promenad ska vi göra om snart igen så då får vi se om Zac lärt sig något eller om Tengil kommer få jobba lika mycket igen!
 
 
Publicerades: Tisdag den 26 februari, 2013, klockan 18.51
2012 - 2018 © Alexandra Sveen